Etno selo Babina reka

0

U trenutku kada planirate da otputujete iz grada i potražite avanturu i zabavu, ali sa druge strane opet ne želite da idete predaleko, idealan izbor je Lazarevac. Ovde možete organizovati jednodnevni izlet, vikend odmor ili pravi odmor od nekoliko dana. U Lazarevcu i okolini možete pronaći zaista sve od prelepih  pejzaža, kulturno-istorijskih spomenika, divnih jezera, reka i ostalih lepota, a  tu se u centru, ali i na Ibarskoj magistrali nalaze, po mnogima, najbolji restorani u Beogradu.

Upravo ovde se možete naći pred izazovom kako da se snađate i lepo provedete, u relativno nepoznatom okruženju, a mi vam predlažem da krenete putem od Lazarevca ka Aranđelovcu i zaustavite se u mestu Trbušnica, gde se nalazi nadaleko čuveno etno selo Babina reka. Smešteno u bajkovitom okruženju, gde je ovaj raskošan kompleks skriven okolnim brdima, šumom u kojima se nalaze brojni izvori, teku potoci i rečice i samim tim savršeno za čaroban odmor u Beogradu. Iako ste već duboko zagazili u Šumadiju, imajte na umu da se nalazite i dalje na teritoriji Beograda. Ovo će vam dati pravu sliku koliko je ogromno prostranstvo našeg grada i koliko velike mogućnosti turizam Beograda ima. Centralno mesto zauzima divan etno restoran čija galerija sadrži 30 mesta, a letnja bašta oko 200 mesta za sedenje. U svojoj ponudi ima ukusne đakonije koje idu od pršute, pečenice, domaćeg sira i kajmaka, do kuvanih jela, čorbi, jela sa roštilja do specijaliteta ispod sača i ribe. Tu su, naravno i sosevi, salate, dezerti i bogata karta pića. U blizini je malo jezerce, velik broj rukotvorina i ručnih radova, a vikendom je često i starogradska muzika na programu što sve zajedno pravi očaravajući ambijent koji na pravi način predstavlja etno turizam u Beogradu. Parking mesta ima dovoljno, ali imajte u vidu da u udarnim terminima može biti gužve, kao i činjenicu da kompleks ponedeljkom ne radi.

Posle uživanja u hrani, piću, šetnji, terenima za rekreaciju, mini bazenu, možda čak i branju pečuraka u mestu gde ćete naići na mir i tišinu, kao i dosta hladovine po toplim danima, verovatno ćete poželeti da potražite i prenoćište. Babina reka poseduje dva apartmana sa po dva francuska ležaja i dva bungalova što je dovoljno da se odlučite i izaberete baš etno selo Babina reka za vaš smeštaj u Beogradu. Buđenje u udobnim krevetima na svežem vazduhu i uz cvrkut ptica je nešto što ćete pamtiti i sigurno nećete biti ravnodušni, pa ne sumnjamo da ćete vrlo brzo poželeti da se vratite. Više o ovom očaravajućem mestu, kao i kontakt informacije, možete saznati na zvaničnom sajtu i Facebook strani etno sela Babina reka.