Ergela Surčin

0

Obilazak naši prirodnih bogatstava po gradu i okolini, kao i provođenje što više vremena u okruženju biljnog i životinjskog sveta bi trebalo da sve postane redovna navika. Ovo naročito pošto postoji veliki broj predivnih izletišta u blizini Beograda gde možete da se odmorite i opustite, a nije loše i steći naviku za boravak u prirodi. Na našu sreću Beograd pruža velike mogućnosti, a jedno od mesta koje se izvaja po izuzetnoj turističkoj ponudi je Surčin. Ovde velikim delom granice opštine je reka Sava koja pruža ogromne mogućnosti za odmor i relaksaciju, a tu su i guste šume Beograda, brojni spomenici, crkve, manastiri, kao i veliki broj objekata za zabavu, kao i dosta ugostiteljskih objekata.

Još jedan način da se malo opustite u direktnom kontaktu sa životinjama, a samim tim se zabavite i opustite je poseta nekoj od ergela u Surčinu. Jedna od poznatijih je ergela Surčin koja se nalazi u neposrednoj blizini centra opštine, a koja ima dugu tradiciju odgajanja konja i ima ogroman značajno je uticala na razvoju konjičkog sporta u Beogradu, Srbiji i Evropi. Ergela je velike površine, preko 10.000 kvadratnih metara, okružena divnim parkom i parkovskim zelenilom koje posetiocima stvara prijatan osećaj. Ergela poseduje restoran, koji je na dva nivoa, za svoje posetioce gde se mogu okrepiti i odmoriti, a u okviru kompleksa se nalazi i terasa, koncertna i bioskopska sala, kula, ali i iznenađenje za one koji misle da se spa centri ne mogu naći na ovom mestu. Naime za sve koje ovaj način odmara u ponudi je spa centar sa teratanom.

Za ljubitelje konja treba naglasiti da ergela ima 50 bokseva za konje, a pansion za konje sem posebnog boksa za konje podrazumeva i najbolju hranu, ali i trening i negu ukoliko za tim imate potrebu.U sklopu ergele se nalazi i zatvorena dvorana površine oko 2.000 metara kvadratnih koji služi za jahanje po hladnijim danima, odnosno zimi, ali i hipodrom čija staza je dugačka 1,5 kilometara. Takođe u ponudi ergele Surčin je i šetalica za konje koja omogućava kvalitetniji trening galopskih grla

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici ergele Surčin.