Ergela Bulić

0

Želja da se unesu promene u rutinu koja zavlada našim životima, obično počinje odlukama o više aktivnosti i provođenju više vremena napolju na otvorenom. Ideje gde otići na izlet u Beogradu i okolini nije nikad manjkalo, a izletišta u okolini grada gde je priroda Beograda prelepa su prava mesta za odmor i relaksaciju. Jedno od mesta koje ima zaista mnogo da ponudi je i opština Surčin gde se nalaze mnogobrojni kulturno-istorijski spomenici, šumskui pojasevi, a ima dosta mesta za lov i ribolov, a tu su i brojni restorani, salaši i ergele konja.

Jedna od najpoznatijih ergela konja gde možete da uživate u društvu ovih plemenitih životinja se nalazi upravo u Surčinu. Ergela porodice Radaković poseduje veliki broj grla lipicanera. Od toga su pastuva za priplod, kobile, nekoliko omaka, a ostalo su ždrepci. Ovo je veoma značajno pošto vlasnik ergele gospodin Radaković je trenutno privatnik s najvećim brojem izloženih konja lipicanske rase. Ergela poseduje i impozantan vozni park od 5 vozila za trening, od kojih se sa ponosom ističe, prvo uvezeno u Srbiju, maratonsko vozilo. Tu su i desetine fijakera od kojih se ističu dva za profesionalna sportska takmičenja. Poseban deo je odvojen za prvi salon-muzej fijakera u kojima su izloženi prelepi primerci fijakera i mnogobrojni pehari, medalje i plakete pošto su predstavnici ergele redovno učestvuju u takmičenjima i posećuju najznačajnije konjičke manifestacije. Obzirom na ovako blago koje ergela poseduje nije ni čudo što su učestvovali u snimanju popularnih filmova kao što su Montevideo, Bog Te Video, Jesen Stiže Dunjo Moja, Čarlston za Ognjenku i drugi. Pored svega, postoji mogućnost mogućnost iznajmljivanja konja, kočija i fijakera za privatna veselja kao što su svadbe, rođendani, venčanja i slično. U svakom slučaju poseta ergeli Bulić je biti nešto novo što će pomoći i razvoj ovog dela turizma grada i države.

Za više informacija, najave dolazaka, fotografija i sve ostalo što može da vas interesuje u vezi sa ergelom posetite zvaničan sajt i Facebook stranicu ergele Bulić.